Menu Close

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme (gluten-vrij)

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme
Afgelopen winter heb ik hier een recept gepubliceerd voor bloemkool-nasi. Daarin wordt heel fijn gemalen bloemkool gebruikt in plaats van rijst. Dat is een lekkere manier om meer groenten te eten, en heel interessant voor degenen die weinig koolhydraten willen eten.

Vorige week was er het overheerlijke recept voor courgette-lasagne, waarbij de pastavellen zijn vervangen door courgette-plakken. En dan nu een spaghetti-recept met spaghetti van zoete aardappel. Heel fijn voor mensen met een glutenallergie, maar ook super-lekker voor mensen zonder dieetbeperkingen.

Eigenlijk heb je hiervoor een spiraalsnijder nodig. Maar die heb ik (nog) niet. (Ik heb hem zojuist besteld en als het goed is wordt hij morgenochtend bezorgd.) Ik heb wel een julienne-snijder, en die heb ik dit keer gebruikt. Werkt ook prima, maar je kunt er geen lange slierten mee snijden, en ook niet zo heel erg dun.

Hoe het ook zij, ik ben erg gecharmeerd van het idee om groenten te gebruiken in plaats van pasta. En ik heb momenteel nogal wat verschillende groenten in de moestuin die zich daartoe lenen (o.a. courgette en pompoen), dus daar ga ik de komende tijd eens lekker mee experimenteren. Onderstaand recept is pas het topje van de ijsberg 😉

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme

Overheerlijk groentegerecht met spaghetti gemaakt van zoete aardappel, en spinazie a la crème van cashewnoten.
Cook Time 20 mins
Total Time 44 mins
Servings 2 personen

Ingredients
  

Cashew-creme

  • 150 g rauwe cashewnoten
  • 180 ml water
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 teen knoflook

De rest

  • 380 g zoete aardappel
  • 560 g Nieuwzeelandse spinazie of 750 g gewone spinazie
  • 1 hand vol verse basilicum
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie extra vierge

Instructions
 

Cashew-creme

  • Zet de cashewnoten de avond van te voren in ruim water in de week.
  • Giet de cashewnoten af en spoel ze na. Doe ze met de andere ingrediënten in een keukenmachine en maal er een gladde saus van.

De rest

  • Spiraliseer de zoete aardappel of snijd hem julienne.
  • Maak de spinazie schoon en snijd hem klein (niet heel fijn; klein).
  • Verhit in de grote koekenpan 1 el olijfolie. Bak hierin onder regelmatig omscheppen de zoete aardappel.
  • Verhit in een hapjespan nog 1 el olijfolie. Doe de spinazie erbij en laat deze slinken. Roer de helft van de cashew-creme erdoor en laat het warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de zoete aardappel-spaghetti over 2 borden. Verdeel daarover de spinazie a la creme. Doe er nog een beetje cashew-creme overheen en maak af met verse basilicum en een beetje olijfolie.
  • Eet smakelijk!

Notes

Het is erg veel cashew-creme voor 2 personen. Als je dat lekker vindt kun je alles gebruiken, maar het kan ook met minder. Een restje kun je best een paar dagen goed houden in de koelkast, en is prima te gebruiken om een ander gerecht op te leuken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating