Menu Close

Billy boekenkast gepimpt

Billy gepimpt

Rommelhoekje
Rommelig hoekje op de overloop
Wij wonen inmiddels ruim 2 jaar in dit huis. Sinds 30 maart 2013 om precies te zijn. Ik weet niet hoe het andere mensen vergaat, maar bij ons is het huis nog altijd niet helemaal af en ingericht. Er zijn nog steeds spullen die zwerven in afwachting van een definitieve plek om ze op te bergen. Dat is rommelig en dat gaat me steeds meer storen. Volgende week zaterdag geven we een (verlaat) feestje voor alle mensen die het ons mogelijk hebben gemaakt om hier te gaan wonen. Dat is een goede gelegenheid om een aantal dingen in huis te voltooien.

We zijn in dat kader met meerdere projecten bezig. Een daarvan is afgerond. Dat betrof de aanschaf van een boekenkast voor op de overloop boven. Na lang zoeken heb ik uiteindelijk besloten om via marktplaats een gebruikte boekenkast te kopen en deze te pimpen naar mijn wensen. Het werd een Billy van Ikea. Voor € 10. Daar kwam nog eens € 10 bij voor een extra plank, plus (grond)verf en een rol behang. En dit is wat ik heb gedaan:

Billy in originele staatWe kochten een rode Billy. De kleur deed er uiteindelijk niet toe, want ik zou hem toch gaan schilderen. De afmetingen, die waren belangrijk. Op deze foto staat de kast gedemonteerd klaar om te schilderen.

Planken in de grondverfNadat ik alle te schilderen oppervlakken eerst had schoongemaakt, heel licht opgeschuurd (P 2400) en afgenomen, kon er een laag universele grondverf over. Universeel omdat de kast gefineerd is met iets wat waarschijnlijk kunststof is. Hier staan de planken te drogen nadat ze aan een kant zijn geschilderd.

Staanders in de grondverfOok de staanders zijn gegrond. Ik heb wateroplosbare verf gebruikt, omdat dat minder slecht is voor het milieu en de luchtwegen, sneller droogt en nauwelijks stinkt.

Binnenkant staandersDe buitenkant van de staanders en de planken heb ik donker roodbruin geschilderd. De binnenkant van de staanders fris geel, voor het contrast.

Billy gepimptTegen de achterwand heb ik behang met een klassiek patroon geplakt dat mooi kleurt bij het geel en roodbruin. Dit ziet er zo mooi uit dat je het bijna zo zou laten.

De boekenkast gevuld met boekenAangezien ik dan nog steeds met een rommelig huis zou blijven zitten heb ik toch alle planken er maar in gemaakt en onze boeken en tijdschriften erin gezet. Mooi toch? En helemaal zelf gedaan 🙂 Men zegt dat tijd geld is, maar eigenlijk ben ik het daar principieel mee oneens. Want daarmee reduceer je alles in het leven dat werkelijk van waarde is tot geld. En dat terwijl geld feitelijk helemaal niets waard is! Dat is toch vreemd? Want het genoegen dat het schept om zelf iets te maken, dat is niet in geld uit te drukken. En dan maakt het dus niets uit hoeveel tijd het kost om iets te creëren.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *