Menu Close

Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

Hoewel de titel het niet direct verraadt betreft dit alweer een curryrecept. Want ik heb begrepen dat er mensen zijn die wel van curry maar niet van kokos houden. Ja echt! Hoe onvoorstelbaar dit ook is, ook voor die mensen wil ik graag een lekker curryrecept publiceren. Bij deze dus. Ondanks dat de temperatuur momenteel eerder uitnodigt tot het eten van salades…

Oorspronkelijke recept gevonden op Savvy Vegetarian.

Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

Een curry met gierst in plaats van rijst en cashewnoten in plaats van kokosnoot. Het is weer eens wat anders en erg lekker.
Cook Time 1 min
Total Time 9 mins
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 1/2 cup rauwe cashewnoten
  • 1 cup gierst
  • 1 cup havermelk of and ere plantaardige melk
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde majoraan
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/4 tl zeezout
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 cup doperwten (diepvries of vers)
  • 1 el tamari

Instructions
 

Voorbereiding

  • Doe de cashewnoten in een kom en giet er ruim water op. Het is de bedoeling dat ze tot gebruik volledig onder water staan, en ze nemen veel water op.

Bereiding

  • Verwarm een pan boven middelhoog vuur en voeg de gierst toe. Laat deze onder voortdurend roeren roosteren. Als de gierst begint te poppen zet je het vuur wat lager.
  • Voeg 2,5 cup kokend water en een beetje zout toe. Laat de gierst in ca. 30 minuten op laag vuur gaar worden. Als je een mooie rulle gierst wilt moet je de deksel op de pan laten en er niet meer af halen tot de gierst gaar is. Als al het water is opgenomen zet je het vuur uit en laat je de pan nog ca. 10 minuten met het deksel erop staan zodat echt al het vocht wordt opgenomen.
  • Giet ondertussen de cashewnoten af, spoel ze af en doe ze met de havermelk in een keukenmachine of blender. Mix en maal een paar minuten op de hoogste stand tot je een gladde massa hebt.
  • Maak de wortels, courgette en bleekselderij schoon en snijd de groenten in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de specerijen toe en laat deze op laag vuur bakken tot het lekker gaat ruiken. Voeg dan de groenten toe en sauteer deze tot ze gaar zijn.
  • Voeg de cashewpuree toe en laat deze warm worden en een beetje indikken.
  • Voeg dan de doperwten toe en laat het geheel door en door warm worden.
  • Maak op smaak met tamari, peper en zout.
  • Serveer met de geroosterde gierst en eventueel wat peterselie.
  • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating