Menu Close

Sla-wraps met mini-amandel burgers

Sla-wrap met mini-amandel burger

Sla-wrap met mini-amandel burger

Het enige dat zich vermenigvuldigt wanneer je het deelt is geluk

Ik kan zo onwijs gelukkig worden van lekker eten! Echt… zet me in de keuken om een nieuw recept uit te proberen en bij een geslaagd resultaat ben ik euforisch. Deze sla-wraps met mini-amandel burgers hadden dat effect. Het oorspronkelijke recept betreft een rauw gerecht, maar daar ben ik niet zo’n fan van, dus ik heb ze gebakken. Maar ik had er een over en die heb ik de volgende dag bij de lunch inderdaad rauw gegeten, en dat was eigenlijk ook best wel heel erg lekker.

Sla-wrap met mini-amandel burger

Sla-wraps met mini-amandel burgers

Een eenvoudig gerecht om helemaal blij van te worden. Je kunt er alle kanten mee op: rauw of gebakken, met tomaat of paprika, in een slablad of een tortilla-wrap, als hoofd- of bijgerecht... Allemaal mogelijkheden en allemaal lekker!
Prep Time 5 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 58 mins
Servings 12 stuks

Ingredients
  

Voor de burgers:

  • 140 g rauwe amandelen
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g zongedroogde tomaten op olie kleingesneden
  • 20 g rozijnen
  • 75 g wortel geraspt
  • 55 g diepvriesspinazie ontdooid
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1,5 tl appelazijn
  • 1,5 tl balsamico azijn
  • 1/4 tl zeezout
  • peper
  • 1 el voedingsgist

Voor de cashew-kaas:

  • 3/4 cup rauwe cashewnoten
  • 1,5 tl appelazijn
  • 1,5 tl citroensap
  • 2 el voedingsgist
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 tl zeezout
  • peper

Voor de wraps:

  • 2 el kokosolie
  • 12 bladeren (ijsberg)sla
  • 12 schijven tomaat

Instructions
 

Voorbereiding:

  • Zet de amandelen, de zonnebloempitten en de cashewnoten 's morgens in ruim water te weken.

Bereiding cashew-kaas:

  • Giet de cashewnoten af.
  • Doe alle ingredienten voor de cashew-kaas in een keukenmachine en maal op hoge snelheid tot je een gladde massa hebt. Voeg naar behoefte wat water toe om de massa dunner te maken.

Bereiding burgers:

  • Giet de amandelen en de zonnebloempitten af.
  • Doe alle ingredienten voor de burgers in een keukenmachine en maal tot het een samenhangende substantie is. Vorm hiervan 12 balletjes. Druk deze plat om er burgers van te maken.
  • Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin 6 burgertjes aan beide kanten bruin en knapperig. Herhaal met de andere 6 burgertjes.

Bereiding wraps:

  • Was de sla-bladeren en dep ze droog. Leg op ieder blad een schijf tomaat en een burgertje. Doe er tenslotte een lepeltje cashew-kaas op en vouw het blad dicht.
    Sla-wraps in de maak
  • Eet smakelijk!
    Sla-wrap

Notes

Dit gerecht kun je als hoofdgerecht voor 2 personen serveren. Of als voorgerecht voor meer mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating