Menu Close

Hummus

Hummus

Hummus
Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta) uit de Libanese keuken. Het is lekker als spread op brood en toast en als (dip)saus bij diverse gerechten, bijvoorbeeld bij Rita’s Mapla’s. Er bestaan heel veel verschillende recepten van, en hieronder volgt het mijne.

Hummus

Hummus

Puree op basis van kikkererwten en sesampasta.
Cook Time 5 mins
Total Time 5 mins
Servings 300 ml

Ingredients
  

  • 250 g gekookte kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 tl olijfolie extra vierge
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 el citroensap vers geperst

Instructions
 

  • Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en maal/meng op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje water toe tot je de gewenste dikte bereikt hebt.

Notes

Lekker bij Mapla's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating