Menu Close

Smeuïge knoflookpasta met geroosterde kerstomaatjes

Smeuïge pasta
Op Minimalist Baker vond ik dit recept voor een heerlijk en eenvoudig pasta-gerecht. Ik heb het geserveerd met pesto broccoli, en dat is echt een super-combi. Probeer het eens en laat me weten wat je ervan vindt. Ook variaties op dit thema hoor ik graag!

Geserveerd met pesto broccoli

Ingrediënten voor 2 personen:
– 250 g kerstomaatjes
– olijfolie
– zeezout en zwarte peper uit de molen
– 1 sjalot
– 4 grote tenen knoflook
– 2 el meel
– ca. 300 ml havermelk of rijstmelk of amandelmelk
– 120 g volkoren pasta

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Leg ze met de bolle kant naar beneden op een stuk bakpapier op een bakplaat. Druppel er olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper. Zet in de voorverwarmde oven en laat ze daar in 20 minuten gaar roosteren.

verse cherrytomaatjes met olijfolie, zout en peper op de bakplaat
Maak de sjalot schoon en snipper hem heel fijn. Idem voor de knoflooktenen. Verhit 2 el olijfolie in een pannetje. Voeg de ui en knoflook toe en laat in een kwartiertje op laag vuur karamelliseren.

Maak ondertussen de pasta klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik heb volkoren spelt pasta gebruikt.

Voeg, als de ui en knoflook zover zijn, het meel toe. Laat het meel in een paar minuten gaar worden terwijl je zo af en toe roert. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe. Steeds goed roeren en laten binden voordat je weer een scheutje toevoegt. Hoeveel melk je toevoegt is ook een kwestie van smaak; als je een dikke saus wilt hebben voeg je minder toe dan wanneer je een dunnere saus wilt hebben. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Als de pasta gaar is roer je de saus en de tomaatjes er doorheen, et voila… Eet smakelijk!

2 Comments

    • Karen Drost

      Hoi Brigitte,

      Dat kan van alles zijn: speltmeel, tarwemeel, roggemeel, maïsmeel, boekweitmeel,… Maakt niet uit, de werking is hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *