Tarieven

 

klavertje vierIk hanteer geen vaste tarieven meer, maar werk met waardebepaling achteraf (WBA). Dat betekent dat jij als klant achteraf bepaalt wat mijn advies je waard is. Dit heeft een aantal voordelen.

Het betekent om te beginnen dat mijn adviezen voor iedereen toegankelijk zijn. Verzekeraars vergoeden mijn adviezen niet en dat maakt het voor sommige mensen onbetaalbaar. Ik wil niet afhankelijk zijn van het ongefundeerde oordeel van verzekeraars over mijn diensten. Ik wil dat iedereen kan profiteren van mijn werk, ook mensen die geen of maar weinig geld te besteden hebben.

Toekomstvisie

De huidige crisis (die niet alleen maar van economische aard is) is anders dan de crises die we in het verleden hebben beleefd. Daarom duurt hij ook zo lang. Om uit deze crisis te komen moet de samenleving fundamenteel veranderen. En daar hoort ook een ander beloningssysteem bij. Ik denk dat WBA daarin een plek heeft.

Werk je dan gratis?

Nee, zeer zeker niet! Ik heb net als iedereen geld nodig om te kunnen leven. Ik heb echter voldoende vertrouwen in mijn eigen toegevoegde waarde en in de integriteit en het beoordelingsvermogen van mijn klanten, om met WBA te durven werken.

Maar betalen kan ook op een andere manier dan met geld. Iedereen, ook iemand die geen geld te besteden heeft, kan waarde creeren. Dat hoeft geen geld te kosten en kan in sommige gevallen zelfs waardevoller zijn dan geld.

Hoe werkt dat: waardebepaling achteraf?

Voordat je bij mij komt heb je zelf al wel een idee van wat je uit ons contact wilt halen. Bijvoorbeeld: je wilt afvallen, je hebt lichamelijke klachten waar je vanaf wilt, je wilt uiteindelijk gezonder worden en je beter gaan voelen. Ik denk dat jij heel goed in staat bent om naderhand te beoordelen of mijn advies je gebracht heeft wat je ervan verwachtte. Of wellicht heeft het je iets anders gebracht dat je van te voren niet had bedacht, maar dat toch heel waardevol voor je is.

Naderhand mag jij zeggen wat het je waard is geweest. Dat is helemaal aan jou en je hoeft niet bang te zijn dat ik daar negatief over zal oordelen. Ik kies immers voor dit systeem, dus ik accepteer de consequenties.

De waarde die jij toekent aan mijn werk is ook afhankelijk van jouw situatie. Als jij moet rondkomen van een bijstandsuitkering, dan snap ik wel dat je geen tientallen euro’s per uur kunt betalen, ook al zou je dat misschien wel willen.

Maar iedereen kan toegevoegde waarde creeren. Dat is niet alleen maar in geld uit te drukken. Een van de meest waardevolle dingen die je voor mij kunt doen is anderen over mij vertellen en ze aanmoedigen om klant te worden. En om te beginnen kun je aan mij vertellen wat je van het consult vond zodat ik er ook iets van kan leren en mijn werkwijze kan verbeteren.

Facturen

Als je mij in geld wilt betalen (en dat heeft toch nog wel de voorkeur), dan werkt dat als volgt: 2 weken na het eerste consult stuur ik je een e-mail met de vraag wat je van het consult vond, en hoeveel waarde je eraan toekent. Ik stuur je dan een factuur voor het bedrag wat jij hebt opgegeven.

Voor wie het moeilijk vindt om te bepalen wat het waard is: mijn gewenste uurtarief is 65 euro (inclusief 21% BTW).

Verlanglijstje

Als je niet in geld kunt of wilt betalen kun je mij ook een plezier doen door iets van mijn verlanglijstje te geven.

Op deze website vind je meer informatie over waardebepaling achteraf.