Woestijnsoep met dadels

 

Woestijnsoep met dadelsAfgelopen weekend waren we in Middelburg ter ere van de 79ste verjaardag van mijn vader. Hij heeft ons meegenomen naar Veere, een prachtig stadje in Middeleeuwse sferen. Mijn vader houdt van geschiedenis en heeft ons het een en ander verteld over de historie van Middelburg en omstreken. Hij weet er veel van en kan het goed vertellen. Als de stad Middelburg nog mensen zoekt om bezoekers te gidsen, dan kan ik mijn vader van harte aanbevelen 🙂

Mijn vader en ik delen een interesse in voedsel en lekker eten. Toen we aankwamen was het lunchtijd en vergastte hij ons op zelf gemaakt brood en broodjes. Heerlijk! ‘s Avonds heeft hij weer voor ons gekookt, en daarbij had hij als voorgerecht woestijnsoep gemaakt. Heel bijzonder en oh zo lekker! Het recept heeft hij al jaren. Ooit uit een krant geknipt. En ik heb er een kopie van gekregen, dus binnenkort ga ik het ook maken. Maar zolang wil ik je niet laten wachten, dus vandaag geef ik dit recept alvast zodat je ermee aan de slag kunt.

Het originele recept vraagt om 125 g creme fraiche, en dat mag ik niet hebben (zuivel). Als alternatief zou je kokoscreme kunnen gebruiken. Dat is het romige deel uit een blikje kokosmelk van goede kwaliteit. Of je kunt het helemaal weglaten, maar wellicht wordt de soep dan een beetje te waterig. Wat je dan weer kunt ondervangen door wat meer groenten te gebruiken, of wat minder bouillon.

Woestijnsoep met dadels
Woestijnsoep met dadels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Heerlijke zoet-pittige soep die voedt en verwarmt.
Porties
6 porties
Kook Tijd
30 minuten
Porties
6 porties
Kook Tijd
30 minuten
Woestijnsoep met dadels
Woestijnsoep met dadels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Heerlijke zoet-pittige soep die voedt en verwarmt.
Porties
6 porties
Kook Tijd
30 minuten
Porties
6 porties
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 500 g wortel in stukjes
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 rode peper gevijzeld, zonder pitjes
  • 1,5 l water
  • 200 g dadels zonder pit, in stukjes
  • 1/2 citroen alleen het sap
  • sprietjes bieslook
  • peper en zout
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg wortel en bleekselderij toe en bak deze mee tot ze een beetje glazig zijn.
  2. Voeg de komijn, het pepertje en de bouillon toe, en breng de soep aan de kook. Voeg de dadels toe en laat de soep 10 minuten sudderen.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Serveer met bieslook.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

  One Response to “Woestijnsoep met dadels”

  1. Wat handig die portie-button

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)