Hummus

 

Hummus
Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta) uit de Libanese keuken. Het is lekker als spread op brood en toast en als (dip)saus bij diverse gerechten, bijvoorbeeld bij Rita’s Mapla’s. Er bestaan heel veel verschillende recepten van, en hieronder volgt het mijne.

Hummus
Hummus
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Puree op basis van kikkererwten en sesampasta.
Porties
300 ml
Kook Tijd
5 minuten
Porties
300 ml
Kook Tijd
5 minuten
Hummus
Hummus
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Puree op basis van kikkererwten en sesampasta.
Porties
300 ml
Kook Tijd
5 minuten
Porties
300 ml
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
  • 250 g gekookte kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 tl olijfolie extra vierge
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 el citroensap vers geperst
Porties: ml
Eenheden:
Instructies
  1. Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en maal/meng op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje water toe tot je de gewenste dikte bereikt hebt.
Notities

Lekker bij Mapla's.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.