Hollandse appeltaart (vegan)

 

Hollandse appeltaart
Appeltaart is iets waar ik heel moeilijk weerstand aan kan bieden. Dus als er zich een gelegenheid voordoet, dan ga ik vrijwel altijd voor de bijl. De laatste tijd kom ik steeds vaker bedrogen uit. Om te beginnen wordt appeltaart vaak ijskoud uit de koelkast geserveerd. Doodzonde wat mij betreft, want ik vind eten en drinken op koelkasttemperatuur niet lekker. Vervolgens blijkt dat mijn smaakpapillen tegenwoordig zozeer gewend zijn aan weinig tot geen suiker, dat ik de meeste appeltaart te zoet vind.

Wat blijft er dan nog over? Zelf appeltaart maken! Zonder ei, zonder zuivel, met maar heel weinig suiker en vooral heel veel appels. Van Dyana kreeg ik een recept, en dit is wat ik ervan heb gemaakt.

Hollandse appeltaart
Hollandse appeltaart (vegan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Heerlijke Hollandse appeltaart zonder ei, zonder zuivel, zonder geraffineerde suiker maar met heel veel appels!
Porties Prep Tijd
10 punten 30 minuten
Passieve Tijd
85 minuten
Porties Prep Tijd
10 punten 30 minuten
Passieve Tijd
85 minuten
Hollandse appeltaart
Hollandse appeltaart (vegan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Heerlijke Hollandse appeltaart zonder ei, zonder zuivel, zonder geraffineerde suiker maar met heel veel appels!
Porties Prep Tijd
10 punten 30 minuten
Passieve Tijd
85 minuten
Porties Prep Tijd
10 punten 30 minuten
Passieve Tijd
85 minuten
Ingredi├źnten
Bodem
  • 200 g speltmeel
  • 150 g roggemeel
  • 150 g boekweitmeel
  • 150 g kokosolie gesmolten
  • 2 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g oerzoet
  • 50 g palmsuiker
  • 1,4 dl warm water
Vulling
  • 200 g rozijnen
  • 1 kg zoete appels Elstart bijvoorbeeld
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
Porties: punten
Eenheden:
Instructies
  1. Overgiet de rozijnen met kokend water en laat ze staan tot gebruik.
  2. Meng alle droge bestanddelen voor het deeg door elkaar. Voeg de kokosolie toe en dan beetje bij beetje het water terwijl je voordurend roert/mengt/kneedt. Het deeg is goed als het samenhangt maar niet aan je vingers plakt. Het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt. Of een klein beetje meer.
  3. Bedek een springvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier. Dit gaat het gemakkelijkst door het bakpapier tot een prop te maken en dan weer uit te vouwen. Nu kun je het gemakkelijk in de springvorm vormen.
  4. Druk 3/4 van het deeg uit in de vorm. Dit is een beetje een gedoe aangezien het deeg gemakkelijk verkruimelt.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  6. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Giet de rozijnen af door een vergiet. Meng de appelstukjes met de rozijnen en het kaneelpoeder en gemberpoeder heel goed door elkaar.
  7. Doe de vulling in de vorm en druk hem aan. Rol het restant van het deeg uit en snijd er reepjes van. Rangschik de reepjes in een ruitpatroon op de taart. Druk ze goed aan bij de rand. Maak eventueel de bovenkant van de taart een beetje nat.
  8. Bak de taart in 80 tot 90 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt kun je hem na een uur bedekken met een stuk aluminiumfolie.
  9. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.