Gekruide bietjes met kokos

 

Gekruide bietjes met kokos
Aangezien de bietjes in de moestuin inmiddels allemaal oogstrijp zijn ben ik op zoek naar recepten met bietjes. Want alleen maar gekookt, dat is me te saai.

Onderstaand recept heb ik afgelopen week voor mezelf gemaakt. Ik vind het verrassend, beslist niet saai, en heerlijk. En het is ook nog eens snel klaar, aangezien je de bietjes raspt, waardoor ze veel sneller gaar zijn dan wanneer je ze in hun geheel kookt.

Op de foto is wellicht niet helemaal duidelijk dat het hier om een bietjes-gerecht gaat. Dat komt doordat mijn bietjes geen gewone bietjes zijn. Ze behoren tot het ras “Chioggia”. Als je ze uit de grond haalt zien ze er heel gewoon uit: rood. Maar dat verandert wanneer je ze open snijdt:
Gestreepte bietjes "Chioggia"Rechtsboven een gewassen bietje. Daarnaast een geschild bietje. En onder in beeld een doorgesneden bietje. Mooi he? Als je ze kookt worden ze helaas een beetje grauw. Maar de smaak is gelukkig op en top die van een bietje!

Dus als je onderstaand gerecht klaarmaakt met de bekende rode bietjes, dan ziet het er heel anders uit. Mooier wellicht (alhoewel dat natuurlijk een kwestie van smaak is). Maar ik houd het toch nog even bij mijn gestreepte bietjes, want daar heb ik er nog best veel van. Aankomende week ga ik dit gerecht nog een keer maken, dan voor 2 personen, want ik denk dat Benno het ook wel lekker vindt. En de bietjes moeten gegeten worden!

Oorspronkelijke recept gevonden op Blogexplore van Jiya Jesh.

Gekruide bietjes met kokos
Gekruide bietjes met kokos
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Verrassend en eenvoudig Indiaas gerecht met rode bietjes, kokos en diverse specerijen.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
35 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
35 minuten
Gekruide bietjes met kokos
Gekruide bietjes met kokos
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Verrassend en eenvoudig Indiaas gerecht met rode bietjes, kokos en diverse specerijen.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
35 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
35 minuten
Ingrediënten
Ingredienten
  • 400 g rauwe bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 3 kerrieblaadjes
  • 2 tl olie
  • peper en zout
Om te vermalen
  • 1/2 tl gemberwortel fijngehakt
  • 4 el geraspte kokos
  • 1/4 tl kurkuma
  • 3/4 tl komijnzaad
Porties: persoon
Eenheden:
Instructies
  1. Schil de bietjes en rasp ze fijn. Ik heb ze gespiraliseerd en daarna fijngehakt. Dat ging heel snel.
  2. Pel de ui en hak hem fijn.
  3. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg het mosterdzaad toe. Voeg als dit begint te springen de ui en de kerrieblaadjes toe.
  4. Bak de ui op laag vuur tot hij glazig is.
  5. Voeg de geraspte bietjes toe met een beetje zout en eventueel wat water. Laat het geheel warm worden terwijl je het zeer regelmatig omschept.
  6. Zet dan het vuur laag en laat de bietjes met een deksel op de pan rustig gaar stoven. De bietjes zijn gaar als ze zacht zijn.
  7. Maal ondertussen alle ingrediënten uit het lijstje "om te vermalen" fijn. Ik gebruik daarvoor een elektrische koffiemolen.
  8. Roer, als de bietjes gaar zijn, de vermalen ingrediënten er doorheen. Verwarm samen nog een paar minuten, breng op smaak met peper en eventueel nog meer zout en serveer dan direct, bijvoorbeeld met rijst.
  9. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.