Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

 

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

spiraalsnijder

spiraalsnijder

De spiraalsnijder arriveerde zaterdag en is een succes. Wat een leuk speelgoed! Je kunt er letterlijk in een handomdraai groenten mee omtoveren tot pasta. Voor dit recept heb ik de snij-schijf gebruikt, maar er zitten ook 2 schijven bij waarmee je hele dunne of wat dikkere “spaghetti” kunt maken. Die ga ik komend weekend uitproberen.

het resultaat

het resultaat

Dit gerecht is helemaal van deze tijd. De moestuin levert dagelijks courgettes op, en ook de pompoenen zijn vanaf nu te oogsten. Voor mensen zonder moestuin (aaaach… 😉 ) betekent het dat de groenten goedkoop verkrijgbaar zijn bij supermarkt en specialist. Ik zie nu ook her en der paddestoelen opkomen, dus ik vermoed dat die nu ook vers verkrijgbaar zijn. Ik heb ze alleen nog niet gezien en heb gebruik gemaakt van gedroogde paddestoelen, wat ook lekker is. Echter, als je de hand kunt leggen op verse paddestoelen, dan is dat natuurlijk te prefereren.

Het romige in dit gerecht wordt veroorzaakt door kokosmelk. Die proef je echter niet of nauwelijks; de smaak wordt bepaald door de pompoen en de rozemarijn. En uiteraard door de paddestoelen.

In het oorspronkelijke recept wordt flespompoen gebruikt en shii-take champignons. Ik heb echter een oranje pompoen in de moestuin (“Fictor”) en kon niet aan shii-take komen maar wel aan een doosje gedroogde bospaddestoelen. En het recept vraagt om het garen van de pompoen in de oven. Dat heb ik gedaan, maar dat bevalt me niet zo.

Je moet de pompoen dan doorsnijden, op een bakplaat met bakpapier leggen en in 45 minuten gaar laten worden. Vervolgens laat je hem even afkoelen zodat je je vinger er niet meer aan brand. Dan schep je de pitten en het dradige vruchtvlees eruit en gooi je weg, en het stevige vruchtvlees schep je eruit en gebruik je. Maar dat was nogal een gedoe. Dus een volgende keer zou ik de pompoen wassen, de pitten en draden verwijderen, en hem in stukken snijden. Zo kun je hem in de oven gaar laten worden en dan kun je hem meteen verwerken. Zo heb ik het ook in onderstaand recept beschreven.

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen
Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Heerlijk romig gerecht van courgette-pasta met een saus van pompoen, paddestoelen en rozemarijn.
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen
Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Heerlijk romig gerecht van courgette-pasta met een saus van pompoen, paddestoelen en rozemarijn.
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
  • 1 pompoen oranje of fles
  • 2 medium courgettes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el kokosolie
  • 1 takje rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
  • 450 g paddestoelen
  • 1 blik kokosmelk* volvet
  • 1 tl zeezout
  • 20 slagen zwarte peper
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Was de pompoen, snijd hem in vieren, en verwijder de pitten en het zachte, dradige vruchtvlees. Snijd hem vervolgens in kleinere stukken.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukken pompoen erop. Laat de pompoen in 30 minuten in de oven gaar worden.
  4. Spiraliseer ondertussen de courgettes en zet ze apart. Maak de ui en knoflook schoon en snipper ze.
  5. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de ui en de knoflook tot ze gaar en doorzichtig zijn, maar niet bruin.
  6. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Verhit in een hapjespan 1 el olie en bak daarin de paddestoelen. Voeg de courgettes toe, roer om, en laat op laag vuur met het deksel op de pan staan.
  7. Haal ondertussen de gare pompoen uit de oven en doe hem in een keukenmachine. Voeg de gebakken ui met knoflook toe, evenals de rozemarijn, kokosmelk, zout en peper. Maal het geheel tot een gladde saus.
  8. Doe de saus bij de courgettes en laat het samen nog even goed doorwarmen en de courgette garen.
  9. Serveer direct. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.