Bloemkool-nasi

 

Bloemkool-nasiSoms vind je ergens een recept dat zo eenvoudig en toch zo lekker is, dat je je afvraagt hoe je het tot nu toe zonder hebt gered. Zo ook met dit recept. Het is een variatie op nasi, met bloemkool in plaats van rijst. Nu niet meteen afhaken alsjeblieft! Want wat volgt is echt meer dan de moeite waard. Ik durf te wedden dat je hiermee menig anti-bloemkool-mens over de streep trekt. Mijn lief in elk geval wel, terwijl die beweert niet van bloemkool te houden. Het hangt er maar net vanaf hoe je het klaarmaakt…

Bloemkool-nasi
Bloemkool-nasi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Simpel en lekker, en 100% groenten (geen rijst).
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Bloemkool-nasi
Bloemkool-nasi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Simpel en lekker, en 100% groenten (geen rijst).
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 1/2 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 el kokosolie (of extra vierge olijfolie)
  • 4 stengeluitjes
  • 1 wortel
  • 1 el sesamolie
  • 150 g doperwtjes (diepvries)
  • 150 g tauge
  • 1 el tamari (of ketjap assam)
  • peper & zout
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in stukjes en maal ze fijn in een blender of keukenmachine. Niet te fijn; ongeveer zo groot als rijst of couscous.
    bloemkool
  2. Maak de ui schoon en snipper hem.
  3. Verhit de kokosolie in een grote hapjespan. Voeg de ui toe en fruit hem in 5 minuten. Snijd ondertussen de stengeluitjes in ringetjes en de wortel in stukjes.
  4. Voeg, als de ui glazig en een beetje bruin is, de stengeluitjes toe. Zet het vuur hoog en bak ze onder voortdurend omscheppen mee. Voeg dan de wortel toe, zet het vuur wat lager, en laat de wortel gaar worden terwijl je zo af en toe roert.
  5. Voeg de sesamolie toe en direct daarna de bloemkool. Zet het vuur weer hoog en bak de bloemkool eventjes terwijl je blijft roeren. Hij mag best een beetje bruin worden, maar let op dat hij niet aanbrandt!
  6. Voeg na een paar minuten de doperwtjes en taugé toe. Roer het geheel goed door, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan, en laat het gerecht in ongeveer 3 minuten door en door warm worden.
  7. Voeg tenslotte de tamari, peper en zout toe. Serveer direct met Bitchin' sauce, pindasaus, of een andere saus naar keuze.
  8. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.