Over mij

 

portretfoto Karen DrostMijn naam is Karen Drost en ik woon samen met mijn man Benno in Lage, een dorpje net over de grens bij Ootmarsum in Duitsland. Deze website ben ik begonnen om mijn activiteiten als Ayurvedisch voedingsadviseur onder de aandacht te brengen. Het blog ging in eerste instantie alleen over voeding en recepten. Maar zo langzamerhand ben ik gaan schrijven over veel meer onderwerpen die mij na aan het hart liggen, en zo is Onder Karen’s Paraplu ontstaan.

Voeding, gezondheid en recepten

Ik schrijf nog steeds over voeding en gezondheid, en ik publiceer nog steeds met grote regelmaat recepten. Dat zijn altijd recepten met 100% plantaardige ingrediënten. Want ik ben er van overtuigd dat een veganistisch dieet voor iedereen het gezondst is. Maar ik weet ook wel dat veganisme voor de meeste mensen nog een beetje eng is. Met de recepten die ik publiceer laat ik zien dat er niks engs is aan veganistisch eten. In tegendeel, het is heel erg gevarieerd en vooral lekker.

Wat je eet en hoeveel is een persoonlijke keuze. Helaas constateer ik dat veel mensen helemaal niet bewust kiezen. En ook dat heel veel mensen geen idee hebben wat gezond is en wat niet, en waarom. Daar probeer ik verandering in te brengen. Omdat ik zelf heb ervaren wat het effect is van voeding op mijn gezondheid en dagelijks welbevinden. En omdat ik enorm veel plezier heb in het ontdekken en uitproberen van nieuwe recepten.

Mijn paard Wouter

Maar er is meer in het leven dan lekker en gezond eten. Zo is daar mijn paard Wouter. We kennen elkaar sinds de zomer van 2002, toen hij net 3 was en ik 32. De tijd die ik met hem doorbreng is per definitie quality time. Ik vergeet helemaal vanzelf de rest van de wereld en ben volledig in het hier en nu. Er zijn periodes in mijn leven dat ik zonder hem beslist gek zou zijn geworden, of op z’n minst overspannen.

Moes- en siertuin

Sinds we in Duitsland wonen ben ik weer aan het tuinieren. Helemaal naar eigen smaak en inzicht, en ik vind het heerlijk! Ik heb een siertuin en een moestuin en kan daar uren in vertoeven. Ik ben nogal een bezige bij en zit altijd vol plannen en ideeën, dus rustig op een stoel in de tuin zitten doe ik niet erg vaak. Maar ik kan me eindeloos vermaken met de meest uiteenlopende werkzaamheden in de tuin. En ook daar schrijf ik over in mijn blog.