jul 082015
 

Stokrozen wk 28
Na een goeie week hittegolf is het vandaag koel en buiig. Ik vind het wel lekker en de tuin ook. Tussen de buien door ga ik de tuin in voor mijn wekelijkse rondje foto’s. Ik ben momenteel volkomen verliefd op de stokrozen. Ze zijn hoger dan ik ooit stokrozen heb gezien, en het ze hebben vier verschillende kleuren. Als ze uitgebloeid zijn zal ik zaad winnen, en ik zal zelfs proberen om dat op kleur te gescheiden te houden. Van mijn moeder kan ik zaad krijgen voor een heel donker rood, bijna zwart, bloeiende stokroos. Die is dan voor over 2 jaar. Tuinieren is vooruit zien 🙂

Officieel zijn stokrozen tweejarig. Dat wil zeggen dat ze het eerste jaar alleen maar blad vormen, het tweede jaar bloeien en zaad zetten, en dan verdwijnen. In de praktijk zijn ze veel-meerjarig maar worden ze ieder jaar wat minder hoog totdat ze uiteindelijk “op” zijn en niet meer terugkomen. Maar als het goed is hebben ze zich in de tussentijd uitgezaaid en heb je dus ieder jaar nieuwe planten en oudere. Dat is althans mijn ervaring.

[nggallery id=20]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.