mrt 122015
 

Mijn moestuin op 3 maart
Bijna 2 jaar geleden kochten mijn lief en ik het huis waarin wij wonen. Het is een vrijstaand huis op een kavel van 600 vierkante meter. De tuin aan de voorkant was al wel min of meer in cultuur gebracht (hoewel niet zoals ik het zou doen, maar nou ja), maar aan de achterkant was het een verwaarloosde boel.

Vanaf de eerste bezichtiging was het mijn droom/wens om achter het huis een moestuin aan te leggen. Er waren echter 1001 dingen die prioriteit hadden, dus het eerste jaar heb ik er niks aan gedaan. Vorig jaar ben ik begonnen met ontginnen en inmiddels is het zover: ik heb 5 bedden van elk 8 vierkante meter. Daartussen paadjes en rondom zo hier en daar nog wat ruimte voor een platte kas, rabarber, kruiden en wat dies meer zij.

Gisteren heb ik in mijn foto-archief zitten speuren en een selectie gemaakt zodat je kunt zien hoe het was, wat er is gebeurd, en hoe het nu is. Ik ben van plan om wekelijks een update te plaatsen zodat je de ontwikkelingen van mijn moestuin en mij kunt volgen. Tot leering ende vermaack zal ik maar zeggen.

Om te beginnen dus de foto’s, met tekst en uitleg, uit het verleden. Klik op een foto voor een vergroting met toelichting.

[nggallery id=2]

Er is wel een beetje gras door de mulch gegroeid, en de bodem is nogal vast, dus het eerste dat er moet gebeuren is onkruid wieden en de bodem losmaken. En omdat ik bang ben dat de composterende mulch erg veel voedingsstoffen aan de bodem heeft onttrokken ga ik er ook een beetje mest doorheen werken. Ik heb nog een zak met koemstkorrels staan, die kan ik daar wel voor gebruiken.

  6 Responses to “Mijn moestuin; het prille begin”

 1. Je bent goed bezig geweest! Maar eens een kijkje nemen…
  Nu ik nog… ook stukje voor stukje…

  • En dit is nog maar het begin! Ik heb er echt zin in. Hoop dat ik hier niet alleen mislukkingen maar vooral ook (kleine) successen zal kunnen melden.

 2. wow, veel werk, maar dit jaar ga je smullen……….heel veel succes!

  • Hoi Riet,

   Inderdaad veel werk. Dat was het en dat is en blijft het. Maar ik houd erg van tuinieren en beschouw het dus niet als werk. En wat dat succes betreft: al doende leert men 🙂

 3. wat een werk, het ziet er geweldig uit, leuk ook die aardbeitjes in die bakken, en de kruiden…ik ga het verder volgen, ik heb net een maand een moestuin, dus ik ben erg geinteresseerd in alles wat met moestuin te maken heeft….alleen… je buren hebben die bielzen staan??? ik weet dat die vol chemicaliën zitten, dus pas op met wat je daarbij in de grond zet , voor de rest, petje af, ik ga gauw verder lezen! op deze regenachtige dag kan ik toch mijn drijfnatte tuin niet in…

  • Hoi Elsa,

   Dank je wel voor je reactie 🙂 En wat die bielzen betreft: die liggen er al zo lang dat ze beginnen te verrotten, dus die chemicaliën zullen er inmiddels wel uit zijn. De beukhaag die ik langs de bielzen heb aangeplant doet het fantastisch, dus ook dat wijst erop dat er geen rotzooi meer in de grond zit.

   Heel veel succes met jouw moestuin! Het is een boel werk maar erg leuk om te doen. En het geeft zoveel voldoening om met het resultaat van je noeste arbeid de maaltijd te bereiden 🙂

   Groetjes,
   Karen

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.