Pastinaaksoep met curry en appel

 
Pastinaaksoep met curry en appel

Ik heb een aantal jaren zelfstandig gewerkt als privé-kok. Mensen konden mij inhuren om thuis uit eten te gaan. Dat was hartstikke leuk om te doen, en het begon juist een beetje te lopen, toen de crisis toesloeg. Einde verhaal. In die tijd verzorgde ik ook met enige regelmaat maaltijden voor de gasten van de … lees verder

Geroosterde tomatensoep met pompoenpitten en avocadodip

 
Geroosterde tomatensoep met pompoenpitten en avocadodip

De zomer komt eraan. Althans, dat doet de datum vermoeden. En zomer, dat is de tijd van verse, zongerijpte tomaten. Voor in de sla, op brood, als tussendoortje, of voor in de soep. Warme soep wat mij betreft, want koude soep kan mij niet zo bekoren. Misschien incidenteel, bij extreme warmte. Maar verder heb ik … lees verder

Romige zwarte ogen bonen soep met komijn en tijm

 
Romige zwarte ogen bonen soep met komijn en tijm

Zwarte ogen bonen…. ja, ze bestaan echt! Ze zijn wit met een zwart naveltje dat oog wordt genoemd. Vandaar de naam zwarte ogen bonen. Het voornaamste is dat ze lekker zijn. Je schijnt ze kant-en-klaar te kunnen kopen in blik. Handig. Zo ben ik ze echter nog nooit in het echt tegengekomen, dus ik kook … lees verder

Woestijnsoep met dadels

 
Woestijnsoep met dadels

Afgelopen weekend waren we in Middelburg ter ere van de 79ste verjaardag van mijn vader. Hij heeft ons meegenomen naar Veere, een prachtig stadje in Middeleeuwse sferen. Mijn vader houdt van geschiedenis en heeft ons het een en ander verteld over de historie van Middelburg en omstreken. Hij weet er veel van en kan het … lees verder

Dal tarkari (soep van mung dal en groente)

 
Dal tarkari (soep van mung dal en groente)

Het oorspronkelijke recept komt uit het boek Vedische Kookkunst. Dat is een boek van de Hare Krishna beweging en nogal dogmatisch. Echter, de recepten die erin staan zijn zonder uitzondering erg smakelijk en ze komen behoorlijk authentiek (Indiaas) op mij over. Ik heb er veel uit gekookt en alles is altijd door iedereen met enthousiasme … lees verder