100ste blog-bericht: Bietjes met pistacheboter

 
100ste blog-bericht: Bietjes met pistacheboter

Het bericht dat je nu zit te lezen is mijn honderdste bericht op dit blog. En dat is niet niks, al zeg ik het zelf! En heel toevallig ben ik gisteren met mijn moeder uit eten geweest. We hadden een volle spaarkaart van de AH Restaurant Actie, en hebben gegeten bij Restaurant De Amsteleindse Hoeve … lees verder

Hummus

 
Hummus

Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta) uit de Libanese keuken. Het is lekker als spread op brood en toast en als (dip)saus bij diverse gerechten, bijvoorbeeld bij Rita’s Mapla’s. Er bestaan heel veel verschillende recepten van, en hieronder volgt het mijne.

Overheerlijke pesto waar je je vingers bij aflikt!

 
Overheerlijke pesto waar je je vingers bij aflikt!

Afgelopen maandag werd ik tegen half 7 wakker met hartkloppingen. Mijn hart klopte ongeveer 2x zo snel als normaal. Ik voelde het tegen mijn ribben slaan. Nou gebeurt me dit wel vaker als ik ergens van schrik, maar dan kalmeert mijn hart na een minuut of wat en dat gebeurde nu niet. Pas na een … lees verder

Beter-dan-kaas-saus

 
Beter-dan-kaas-saus

Kaas speelt in veel vegetarische gerechten een belangrijke (hoofd)rol. Het geeft smaak en textuur aan een gerecht en als je geen kaas mag of wilt eten, heb je een probleem. Heel veel gerechten vallen ineens buiten je bereik, en als je niet oppast kun je daar behoorlijk treurig van worden. Gelukkig zijn er alternatieven. Er … lees verder