Muffins voor bij elke gelegenheid (vegan, vetvrij, glutenvrij, zonder geraffineerde suiker)

 
Muffins voor bij elke gelegenheid (vegan, vetvrij, glutenvrij, zonder geraffineerde suiker)

In Amerika ontbijten ze heel anders dan in Nederland. Bij ons is brood met beleg volgens mij nog altijd het meest voorkomende ontbijt. Er is echter een trend richting meer variatie. Zo hoor ik van steeds meer mensen dat ze ontbijten met muesli. Vind ik zelf ook lekker. Met rijstmelk of havermelk. En dan liefst … lees verder

Rabarber-appel-compote

 
Rabarber-appel-compote

Mijn opa (Oop) was een gepassioneerd tuinier. Hij had een grote tuin rondom zijn bungalow in Brabant, en een stukje daarvan was moestuin. Ik herinner mij de boontjes en de rabarber. Beide vroor hij in. De boontjes werden eerst geblancheerd, en van de rabarber maakte hij compote. Omdat rabarber van zichzelf behoorlijk zuur is wordt … lees verder

Hemelse vegan kwarktaart met blauwe bessen

 
Hemelse vegan kwarktaart met blauwe bessen

Eigenlijk ben ik een ontzettende snoepkont. Koekjes, gebak, chocolade, … ik lust er wel pap van! Of beter gezegd: ik eet ze liever dan pap. Helaas bevatten de meeste van dit soort lekkernijen vrijwel uitsluitend ongezonde ingredienten waar ik ziek van word. En dus heb ik geleerd me te beheersen. Een beetje althans, want het … lees verder