Stamppot rauwe andijvie met zongedroogde tomaatjes en ananas

 
Stamppot rauwe andijvie met zongedroogde tomaatjes en ananas

In het tweede jaar van mijn studie biologie volgde ik o.a. het vak Flora en Landschap. Het vervelende van dat vak was dat er een 10-daagse excursie naar Limburg onderdeel van uitmaakte. Echt heel naar 😉 Met een groep van ruim 50 studenten hebben we 10 dagen op een camping in Gulpen doorgebracht. Daarbij waren … lees verder

Gekruide bietjes met kokos

 
Gekruide bietjes met kokos

Aangezien de bietjes in de moestuin inmiddels allemaal oogstrijp zijn ben ik op zoek naar recepten met bietjes. Want alleen maar gekookt, dat is me te saai. Onderstaand recept heb ik afgelopen week voor mezelf gemaakt. Ik vind het verrassend, beslist niet saai, en heerlijk. En het is ook nog eens snel klaar, aangezien je … lees verder

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

 
Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

De spiraalsnijder arriveerde zaterdag en is een succes. Wat een leuk speelgoed! Je kunt er letterlijk in een handomdraai groenten mee omtoveren tot pasta. Voor dit recept heb ik de snij-schijf gebruikt, maar er zitten ook 2 schijven bij waarmee je hele dunne of wat dikkere “spaghetti” kunt maken. Die ga ik komend weekend uitproberen. … lees verder

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme (gluten-vrij)

 
Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme (gluten-vrij)

Afgelopen winter heb ik hier een recept gepubliceerd voor bloemkool-nasi. Daarin wordt heel fijn gemalen bloemkool gebruikt in plaats van rijst. Dat is een lekkere manier om meer groenten te eten, en heel interessant voor degenen die weinig koolhydraten willen eten. Vorige week was er het overheerlijke recept voor courgette-lasagne, waarbij de pastavellen zijn vervangen … lees verder

Courgette-lasagne (vegan, gluten-vrij)

 
Courgette-lasagne (vegan, gluten-vrij)

Omdat er gisteren een vriendin bij me kwam die ik al veel te lang niet meer had gezien heb ik uitgebreid gekookt. Ik had het recept geselecteerd omdat er zowel courgette als spinazie in gaat, en die heb ik op dit moment allebei in behoorlijke hoeveelheden beschikbaar. Heel erg vers, uit eigen moestuin 🙂 Dat … lees verder

Citroengierst met groene asperges en geroosterde kerstomaatjes

 
Citroengierst met groene asperges en geroosterde kerstomaatjes

Een Nederlands spreekwoord luidt: Verandering van spijs doet eten Dit geldt niet alleen in overdrachtelijke zin, maar zeker ook in letterlijke zin. Rijst is inmiddels niet meer weg te denken uit het voedingspatroon van veel Nederlanders, maar er bestaan nog veel meer eetbare granen. Gierst bijvoorbeeld. Het is eenvoudig klaar te maken en je kunt … lees verder

Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

 
Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

Hoewel de titel het niet direct verraadt betreft dit alweer een curryrecept. Want ik heb begrepen dat er mensen zijn die wel van curry maar niet van kokos houden. Ja echt! Hoe onvoorstelbaar dit ook is, ook voor die mensen wil ik graag een lekker curryrecept publiceren. Bij deze dus. Ondanks dat de temperatuur momenteel … lees verder

Kruidige Italiaanse vegan worstjes

 
Kruidige Italiaanse vegan worstjes

Het lijkt erop dat het eindelijk zomer wordt! En dat betekent dat bij veel mensen de barbecue uit de winterstalling wordt gehaald. Voor vegetariërs en veganisten heeft de supermarkt tegenwoordig een breed scala aan plantaardige producten voor op de barbecue. Niks mis mee, behalve als je niet goed tegen tarwe en/of soja kunt. Want de … lees verder