Rabarber-appel-compote

 
Rabarber-appel-compote

Mijn opa (Oop) was een gepassioneerd tuinier. Hij had een grote tuin rondom zijn bungalow in Brabant, en een stukje daarvan was moestuin. Ik herinner mij de boontjes en de rabarber. Beide vroor hij in. De boontjes werden eerst geblancheerd, en van de rabarber maakte hij compote. Omdat rabarber van zichzelf behoorlijk zuur is wordt … lees verder

Franse bonensalade

 
Franse bonensalade

Tientallen jaren geleden kocht mijn opa een oude boerderij aan de Tarn in Frankrijk. Iedereen verklaarde hem voor gek maar dat weerhield hem niet. Hij liet de boerderij opknappen en ook de schuur (grange) werd tot huis verbouwd. Beneden aan de rivier lag een grote grasvlakte met hoge populieren, en er was toegang tot de … lees verder

100ste blog-bericht: Bietjes met pistacheboter

 
100ste blog-bericht: Bietjes met pistacheboter

Het bericht dat je nu zit te lezen is mijn honderdste bericht op dit blog. En dat is niet niks, al zeg ik het zelf! En heel toevallig ben ik gisteren met mijn moeder uit eten geweest. We hadden een volle spaarkaart van de AH Restaurant Actie, en hebben gegeten bij Restaurant De Amsteleindse Hoeve … lees verder

Kruidige Italiaanse vegan worstjes

 
Kruidige Italiaanse vegan worstjes

Het lijkt erop dat het eindelijk zomer wordt! En dat betekent dat bij veel mensen de barbecue uit de winterstalling wordt gehaald. Voor vegetariërs en veganisten heeft de supermarkt tegenwoordig een breed scala aan plantaardige producten voor op de barbecue. Niks mis mee, behalve als je niet goed tegen tarwe en/of soja kunt. Want de … lees verder

Beter-dan-kaas-saus

 
Beter-dan-kaas-saus

Kaas speelt in veel vegetarische gerechten een belangrijke (hoofd)rol. Het geeft smaak en textuur aan een gerecht en als je geen kaas mag of wilt eten, heb je een probleem. Heel veel gerechten vallen ineens buiten je bereik, en als je niet oppast kun je daar behoorlijk treurig van worden. Gelukkig zijn er alternatieven. Er … lees verder