Pastinaaksoep met curry en appel

 
Pastinaaksoep met curry en appel

Ik heb een aantal jaren zelfstandig gewerkt als privé-kok. Mensen konden mij inhuren om thuis uit eten te gaan. Dat was hartstikke leuk om te doen, en het begon juist een beetje te lopen, toen de crisis toesloeg. Einde verhaal. In die tijd verzorgde ik ook met enige regelmaat maaltijden voor de gasten van de … lees verder

Gekruide bietjes met kokos

 
Gekruide bietjes met kokos

Aangezien de bietjes in de moestuin inmiddels allemaal oogstrijp zijn ben ik op zoek naar recepten met bietjes. Want alleen maar gekookt, dat is me te saai. Onderstaand recept heb ik afgelopen week voor mezelf gemaakt. Ik vind het verrassend, beslist niet saai, en heerlijk. En het is ook nog eens snel klaar, aangezien je … lees verder

Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

 
Geroosterde gierst met cashew-groentensaus

Hoewel de titel het niet direct verraadt betreft dit alweer een curryrecept. Want ik heb begrepen dat er mensen zijn die wel van curry maar niet van kokos houden. Ja echt! Hoe onvoorstelbaar dit ook is, ook voor die mensen wil ik graag een lekker curryrecept publiceren. Bij deze dus. Ondanks dat de temperatuur momenteel … lees verder

Curry van gesmoorde witte kool en wortel met abrikozen en kokoscreme

 
Curry van gesmoorde witte kool en wortel met abrikozen en kokoscreme

Aan iedereen die bij mij komt voor voedingsadvies vraag ik altijd hoe ze groenten klaarmaken. De grote meerderheid kookt alle groenten in water met een beetje zout. Ik kan me heel goed voorstellen dat het eten van groenten op deze manier niet erg aantrekkelijk is. Zelf kook ik groenten nooit; ik bak of smoor ze. … lees verder

Dal tarkari (soep van mung dal en groente)

 
Dal tarkari (soep van mung dal en groente)

Het oorspronkelijke recept komt uit het boek Vedische Kookkunst. Dat is een boek van de Hare Krishna beweging en nogal dogmatisch. Echter, de recepten die erin staan zijn zonder uitzondering erg smakelijk en ze komen behoorlijk authentiek (Indiaas) op mij over. Ik heb er veel uit gekookt en alles is altijd door iedereen met enthousiasme … lees verder