Stamppot rauwe andijvie met zongedroogde tomaatjes en ananas

 
Stamppot rauwe andijvie met zongedroogde tomaatjes en ananas

In het tweede jaar van mijn studie biologie volgde ik o.a. het vak Flora en Landschap. Het vervelende van dat vak was dat er een 10-daagse excursie naar Limburg onderdeel van uitmaakte. Echt heel naar 😉 Met een groep van ruim 50 studenten hebben we 10 dagen op een camping in Gulpen doorgebracht. Daarbij waren … lees verder

Super-simpele tongstrelende suikervrije kwetsenjam

 
Super-simpele tongstrelende suikervrije kwetsenjam

Er was eens een tijd dat ik elke zomer vele potten jam maakte. De laatste jaren is dat niet gelukt, maar vorige week dan toch eindelijk wel. Ik houd erg van jam, maar niet van die overgezoete doorsnee jam die je in de supermarkt koopt. Daar hebben mijn verfijnde smaakpapillen geen waardering voor. Die proeven … lees verder

Rabarber-appel-compote

 
Rabarber-appel-compote

Mijn opa (Oop) was een gepassioneerd tuinier. Hij had een grote tuin rondom zijn bungalow in Brabant, en een stukje daarvan was moestuin. Ik herinner mij de boontjes en de rabarber. Beide vroor hij in. De boontjes werden eerst geblancheerd, en van de rabarber maakte hij compote. Omdat rabarber van zichzelf behoorlijk zuur is wordt … lees verder

100ste blog-bericht: Bietjes met pistacheboter

 
100ste blog-bericht: Bietjes met pistacheboter

Het bericht dat je nu zit te lezen is mijn honderdste bericht op dit blog. En dat is niet niks, al zeg ik het zelf! En heel toevallig ben ik gisteren met mijn moeder uit eten geweest. We hadden een volle spaarkaart van de AH Restaurant Actie, en hebben gegeten bij Restaurant De Amsteleindse Hoeve … lees verder

Citroengierst met groene asperges en geroosterde kerstomaatjes

 
Citroengierst met groene asperges en geroosterde kerstomaatjes

Een Nederlands spreekwoord luidt: Verandering van spijs doet eten Dit geldt niet alleen in overdrachtelijke zin, maar zeker ook in letterlijke zin. Rijst is inmiddels niet meer weg te denken uit het voedingspatroon van veel Nederlanders, maar er bestaan nog veel meer eetbare granen. Gierst bijvoorbeeld. Het is eenvoudig klaar te maken en je kunt … lees verder

Chocolade-hazelnootpasta

 
Chocolade-hazelnootpasta

Ik hou van chocolade. Niet het soort chocolade dat je bij de supermarkt koopt (alhoewel die ook steeds betere chocolade verkopen), maar echte chocolade met heel veel cacao. Vanaf 70% cacao wordt het wat mij betreft interessant. Nu moet ik bekennen dat ik ook wel voor de bijl ga voor minder, maar de gevolgen zijn … lees verder