Franse bonensalade

 
Franse bonensalade

Tientallen jaren geleden kocht mijn opa een oude boerderij aan de Tarn in Frankrijk. Iedereen verklaarde hem voor gek maar dat weerhield hem niet. Hij liet de boerderij opknappen en ook de schuur (grange) werd tot huis verbouwd. Beneden aan de rivier lag een grote grasvlakte met hoge populieren, en er was toegang tot de … lees verder

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

 
Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

De spiraalsnijder arriveerde zaterdag en is een succes. Wat een leuk speelgoed! Je kunt er letterlijk in een handomdraai groenten mee omtoveren tot pasta. Voor dit recept heb ik de snij-schijf gebruikt, maar er zitten ook 2 schijven bij waarmee je hele dunne of wat dikkere “spaghetti” kunt maken. Die ga ik komend weekend uitproberen. … lees verder

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme (gluten-vrij)

 
Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme (gluten-vrij)

Afgelopen winter heb ik hier een recept gepubliceerd voor bloemkool-nasi. Daarin wordt heel fijn gemalen bloemkool gebruikt in plaats van rijst. Dat is een lekkere manier om meer groenten te eten, en heel interessant voor degenen die weinig koolhydraten willen eten. Vorige week was er het overheerlijke recept voor courgette-lasagne, waarbij de pastavellen zijn vervangen … lees verder

Geroosterde tomatensoep met pompoenpitten en avocadodip

 
Geroosterde tomatensoep met pompoenpitten en avocadodip

De zomer komt eraan. Althans, dat doet de datum vermoeden. En zomer, dat is de tijd van verse, zongerijpte tomaten. Voor in de sla, op brood, als tussendoortje, of voor in de soep. Warme soep wat mij betreft, want koude soep kan mij niet zo bekoren. Misschien incidenteel, bij extreme warmte. Maar verder heb ik … lees verder

Sla-wraps met mini-amandel burgers

 
Sla-wraps met mini-amandel burgers

Het enige dat zich vermenigvuldigt wanneer je het deelt is geluk Ik kan zo onwijs gelukkig worden van lekker eten! Echt… zet me in de keuken om een nieuw recept uit te proberen en bij een geslaagd resultaat ben ik euforisch. Deze sla-wraps met mini-amandel burgers hadden dat effect. Het oorspronkelijke recept betreft een rauw … lees verder

Super simpele pasta

 
Super simpele pasta

De recepten die ik hier wereldkundig maak bevatten vaak ingrediënten die niet bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. Je moet er wat moeite voor doen, en dat wil niet iedereen. Da’s jammer, want koken met andere ingrediënten dan je gewend bent vind ik een verrijkende ervaring. En als je iets eenmaal in huis hebt en vaker … lees verder

Hemelse vegan kwarktaart met blauwe bessen

 
Hemelse vegan kwarktaart met blauwe bessen

Eigenlijk ben ik een ontzettende snoepkont. Koekjes, gebak, chocolade, … ik lust er wel pap van! Of beter gezegd: ik eet ze liever dan pap. Helaas bevatten de meeste van dit soort lekkernijen vrijwel uitsluitend ongezonde ingredienten waar ik ziek van word. En dus heb ik geleerd me te beheersen. Een beetje althans, want het … lees verder