Voedingsadvies

 

Ouderdom komt met gebreken zegt men. Naarmate we ouder worden ontwikkelen we kleine en grote gebreken. Sommigen daarvan zijn van een zodanige aard dat we ermee naar een dokter gaan. Maar er zijn erg veel klachten waarvan we aannemen dat die er nou eenmaal bij horen. We denken dat daar niks aan te doen is en leren ermee leven.

Bijvoorbeeld regelmatig terugkerende hoofdpijn, buikpijn, menstruatieklachten, huidproblemen, vermoeidheid, gewichtsproblemen, etc. Van die dingen waarover je mensen tijdens een verjaardagsfeestje hoort uitwisselen. Veel van dit soort dingen kun je verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen door je voedingspatroon aan te passen. Maar hoe doe je dat? En wat is wel en niet goed voor je?

Werkwijze

Als Ayurvedisch voedingsadviseur kan ik je helpen om antwoord op deze vragen te vinden. Allereerst zoek ik uit wat je constitutie is. Dat doe ik aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Ook vraag ik je voor onze eerste afspraak om een week lang zo precies mogelijk op te schrijven wat je allemaal eet en hoe je je daarbij voelt. De vragen stuur ik je van te voren per e-mail op.

Aan de hand van deze informatie stel ik samen met jou een plan van aanpak op. Dat zal in de meeste gevallen een plan zijn dat meerdere maanden beslaat. In die maanden ga je stapje voor stapje je voedingspatroon aanpassen. De kunst daarbij is om dit heel geleidelijk te doen. In stapjes die zo klein zijn dat het belachelijk lijkt.

Wij mensen hebben namelijk een instinctieve weerstand tegen verandering. Door de verandering heel geleidelijk door te voeren zorg je dat dit weerstandsmechanisme niet wordt geactiveerd, wat het een heel stuk makkelijker maakt om iets te veranderen. En vooral ook om de verandering duurzaam vol te houden.

Locaties

Op alle werkdagen behalve dinsdagen werk ik vanuit mijn huis in Lage (Duitsland). Op dinsdagen in even weken ben ik te vinden in het Centrum Alternatieve Geneeskunde aan de Voortsweg 204 in Enschede.

Consulten

Het eerste consult duurt ongeveer 45 minuten, vervolgconsulten een half uur.

E-consult

Hoewel ik persoonlijk contact belangrijk vind om je van goed advies te kunnen dienen, is het niet voor iedereen mogelijk om naar Enschede of Lage te komen. Omdat ik toch zoveel mogelijk mensen wil helpen bied ik ook een e-consult aan. Dit consult verloopt volledig via de elektronische snelweg. Dat kan via Skype, maar als je daar de voorkeur aan geeft kan het ook via e-mail.

Om een afspraak te maken kun je contact met me opnemen.

Mijn tarieven vind je hier.